Back to Question Center
0

Можете ли да ми дадете оптимизација резиме на веб-страница?

1 answers:

Еве кратка задача или оптимизација резиме ќе треба да се спроведе за подобра онлајн видливост на веб-страницата во SERPs на Google. Забелешка, сепак, не постои универзална веб-страница оптимизација резиме да ги собере сите, но се надевам дека следниве куршум поени ќе ви помогне да го направите тоа:

Содржина

Осигурајте се вашите веб-страници се хостираат само со најдобар квалитет и информативна содржина, богата со вашите примарни целни клучни зборови. Запомнете, пребарувачите се индексираат текстуалните содржини на секоја веб-страница на Интернет за конечно да донесат одлука за рангирање - rtg no deposit bonus codes coolcat casino. Со оглед на тоа што роботите за пребарување можат да ги "читаат" и "разбираат" само текстовите, бидете сигурни дека секој дел од вашите списи добро се вклопува.

seo summary

Клучни зборови

Клучен збор истражување е 'рбетот елемент на вашата оптимизација резиме. Потребно е да ги дознаете вистинските услови за пребарување кои се најрелевантни за темата на вашата веб-страница и често се користат од вашата целна публика на жителите на пребарување. Со оглед на најчестите средни сајтови, препорачувам да одберете од 3 до 5 главни целни клучни зборови за да направите оптимизација, како и долги опашки клучни зборови и клучни фрази. Прво и основно, треба да ги задржите вашите текстови како природен тек на текстот, додека вашите главни целни клучни зборови мора да бидат интегрирани колку што е можно природно.

Заглавија и мета тагови

Следното нешто што треба да се направи е да се истакнат клучните зборови што ги користите за оптимизација. Мислам овде треба да работите на заглавјата на страницата за да бидете сигурни дека тие соодветно се вклопуваат во содржината на вашата страница додека се вградени со најмалку една клучен збор за подобро индексирање. Со оглед на вистинските мета тагови, препорачувам додавање на насловни ознаки кои доаѓаат со должина до 70 карактери, и мета тагови кои остануваат некаде околу 155 карактери (вклучувајќи и празни места). Слободно можете да вклучите тука неколку целни клучни зборови или фрази кои треба да се промовираат. На тој начин, осигурајте се дека вашите мета-описи не се премногу кратки и истовремено одржуваат конзистентност.

Линкови

Всушност, ракување со правилна врска зграда за вашиот веб-сајт е меѓу најважните фактори во оптимизација на оптимизација успех. Има неколку линкови кои ги поврзуваат вашите страници со некои други популарни и кориснички-пријателски веб-страници. На тој начин, ќе им даде на Google, како и на останатите пребарувачи како Yahoo и Bing, моќен сигнал дека вашите веб-страници им даваат повеќе вредност на крајните корисници, па затоа вреди да се добие повисока позиција во листата на SERPs. За да искористам огромна предност на зградата на врски во целосна скала, предлагам користење сидро врски за да бидат органски вклучени во вашата стандардна содржина на страница. На тој начин, вашата веб-страница ќе има поголема веројатност да се рангира повисоко, делумно заради зголемената цена на кликање.

seo

Мапа на сајтот и Директориум Поднесување

На крајот на краиштата, сакам да заврши оваа оптимизација резиме со sitemaps и директориуми. Прво, користете Sitemaps за да им помогнете на бои со индексирање да имаат подобра навигација низ вашите страници, како и подобро корисничко искуство. Конечно, не заборавајте да ја комплетирате вашата поднесување на веб-страници до директориумите за пребарување, како што се Google My Business и сите други локални или само популарни и релевантни огласи. Веднаш штом ќе добиете наведени во вистинските именици, пребарувачите ќе знаат повеќе за вашата веб-страница за понатамошна промоција во огласите за пребарување на интернет.

December 22, 2017