Back to Question Center
0

Што прави врски со врвни авторитети?

1 answers:

Многу сопственици на вебсајт се прашуваат колку линкови им се потребни за да се создаде силно онлајн присуство на нивниот домен. Нема дефинитивен одговор на ова прашање. На многу начини, тоа е погрешно прашање што треба да побарате при анализа на линкови за оптимизација, бидејќи целиот проблем на зградата на врската се врти околу квалитетот над количината на влезните линкови. Во оваа статија, ќе ги погледнеме внимателно техниките на backlinking и ќе научите како да добиете врски со лични податоци на вашиот сајт. Ќе разговараме за тоа како Google ги гледа, кои линкови генерираат најквалитетен сок на врската и како да го подобрат квалитетот на влезните линкови - textura para fotografia.

high authority backlinks

Врска на PageRank и линкови

PageRank служи како детерминанта на Google на поставување на веб страница на страната со резултати од пребарувањето. Тоа е еден од најзначајните индикатори кои се земени предвид кога се одлучува за рангирањето на SERP. А веб-сајт кој е наведен од страна на многу авторитетен домени е практично гарантирано да биде високо на SERP. Основниот принцип кој стои зад PageRank е дека колку повеќе линкови вашиот сајт добива од други извори, толку е позначајна дека страницата мора да биде. Google високо го цени квалитетот на внатрешните врски и проверува колку реномирани страници се поврзани со вашиот домен.

Google ги оценува страниците од нула до десет. Оние страници кои имаат нула ранг се несакани или несакани веб страни без квалитет или релевантна содржина. Веб-страниците кои имаат PR10 ранг се TOP рангирани авторитативни извори со совршена репутација и висок девизен курс.

Вреди да се спомене дека PageRank не е линеарна скала, туку е експоненцијална. Според него, PR3 страната ќе биде многу повредна и релевантна од страната PR2. Тоа е причината зошто линк од една страница која има висок PageRank има повеќе вредност од сто линкови од слаби извори на квалитет со нулта ПР.

Што прави висококвалитетни линкови?

Несомнено е дека најголемата количина на онлајн трговци би сакале да бидат директно поврзани со дигиталните пазарни гиганти како Википедија, Фејсбук, Амазон или Моз кои имаат највисок PageRank. Во реалноста, за повеќето растечки онлајн бизниси тоа не е можно. За среќа, може да добиете линкови од веб-сајтови од среден ред и овие врски исто така ќе ви донесе одредена вредност.

backlinks seo

Google го користи бројот на различни критериуми при оценување на квалитетот на влезните линкови. Прво, ја проверува релевантноста на изворот и дали ја следи општата област на интерес на корисникот. Друг критериум е доверлив на доменот. Веб страната која е веродостојна може да биде оценета со PageRank и бројот и квалитетот на врските од други извори кои укажуваат на оваа страница. Покрај тоа, саканиот текст за прицврстување треба да биде во близина на страницата со која е поврзана. Други врски што упатуваат на оваа страница треба да бидат од високо-авторитативни веб-страници. Овие врски треба да бидат од различни извори и не можат да се платат.

Значи, ако страната што ги поврзува со вашиот сајт, следејќи ги сите овие критериуми на Google, најверојатно, ќе забележите значително подобрување на рангирањето на вашиот веб-сајт. Сепак, не треба да ги исполнувате следните критериуми. Најмалку три од нив ќе бидат доволни. На пример, може да се компензира мала релевантност со огромен обем на сообраќај.

December 22, 2017