Back to Question Center
0

Дали е вистина дека оптимизација и квалитет линкови се неразделни?

1 answers:

Да, тоа е вистина - SEO е за квалитетни линкови, и обратно. Всушност, профилот на врската на вашиот веб-сајт треба да биде центар на вашата целосна стратегија за оптимизација на пребарувања. Слично како и секој друг аспект на SEO, квалитетот линкови тешко дека ќе ви даде никакви брзи и мерливи резултати преку ноќ. Најчесто, стратегијата за градење на врски со органски врски е во тек, водена од темелно внимание и постојана работа за да се одржи успешен дострел - test dercos neogenic. И можете да направите сите ваши напори за работа - сè што ви треба е внимателно да го следите процесот и да знаете на секоја веб-страница со која сте поврзани. На прв поглед, тоа може да изгледа застрашувачка задача.

Но, немојте да се грижите - едноставно излезете и користете една од следните онлајн алатки за да го следите вашиот профил на backlink, исто како што правев за мојот блог. Еве ги тука - Semalt Analyzer (Semalt), Open Site Explorer (Moz), или ранг сигнали. На тој начин, осигурајте се дека секоја backlink е релевантна, како и има подеднакво релевантен сидро текст. Работата е во тоа што никогаш не треба да имате генерички сидра како "кликнете на оваа врска. "Се препорачува да ги добиете поспецифични и, се разбира, со барем една клучен збор да дадете краток предлог, за да може корисникот да знае што може да се очекува.

seo quality backlinks

Добар оптимизација има потреба од квалитетни линкови

Најчесто, главните пребарувачи (како самиот Google) ја одредуваат популарноста на секоја веб-страница, релевантноста, страницата и доменот орган врз основа на квалитетот на неговиот профил. Затоа органските линкови се всушност меѓу најмоќните сигнали за рангирање кои треба да добијат повисока позиција во листата на резултатите од пребарувањето. Се осмелувам да кажам, линкови се веројатно најважниот фактор на рангирање, особено во врска со најновото ажурирање на алгоритми што ги достави Google. Како резултат на тоа, сите за линковите што треба да ги имате е нивниот квалитет и органска природа, а не само количината на сиромашните, или Бог да им забрани автоматски врски.

Што прави квалитетно backlink?

Според експертите во оптимизација, квалитетот линкови се утврдува од страна на само неколку фактори. Прво на сите, квалитетот на backlink секогаш доаѓа од релевантни веб-сајт со висока доверба и авторитет. Второ, треба постојано да генерира веб-сообраќај кон вашата веб-страница или блог. Следно, секое backlink на квалитетот треба да биде вградено со вистинскиот тек на сидро - или со точно пребарување на клучни зборови, клучна фраза со долга опашка, или барем синонимична референца. Во последно, квалитетот линкови за оптимизација никогаш не се стекнати во леснотија. Оттука, веројатно нема да бидат пронајдени во текстот со содржина. Сепак, имајте на ум дека различноста е клучот за поврзување на успехот на зградата. Мислам дека има различни портфолио на backlink обликувани со различни врски кои доаѓаат од многу различни места со нееднакво рангирање на страница и овластување за домен - ќе се гледа како позитивен органски ранг-сигнал од гледна точка на Google, како и останатите главни пребарувачи.

seo backlinks

Црвено знаме

За жал, луѓето премногу често повикуваат на пласман на казни - само прават сé за да изградат повеќе линкови по секоја цена, што резултира со кршење главните насоки за пребарување. Постојат бројни начини измислени специјално за да ги измамат пребарувачите. Реагирајќи на овој факт, Google целосно ги негираше следните практики на Греј Хет како скриени линкови или покриен текст, платени линкови, растејќи ги на "фарми за врски", врски на размена (тркала) итн.Се разбира, некои од овие шеми се уште се користат од страна на премногу невнимателни веб-администратори или сопственици на сајт за почетници. Сепак, треба да се држите настрана од користење на манипулативни шеми. Инаку, лесно може да дојде до крајности кога сè ќе заврши со целата веб-страница целосно забранета од резултатите од пребарувањето - еднаш и засекогаш.

December 22, 2017