Back to Question Center
0

Зошто агенциите за недвижнини треба да добијат повеќе висококвалитетни линкови?

1 answers:

Постои една стабилна правило во пребарувач оптимизација дека тврди дека колку повеќе линкови имате на страници на вашиот веб-сајт, толку подобро вашата содржина ќе ранг за различни релевантни за вашиот бизнис ниша услови за пребарување. Сепак, стратегиите за градење врски се разликуваат од бизнисот до бизнисот и за да успеете, треба да имате посебен интелигентен пристап кон тоа. На пример, кампањата за backlinking е драстично различна за професионалци во недвижности.

get high-quality backlinks

По правило, веб-администраторите ги спроведуваат следниве основни стратегии кога ќе почнат да ја зголемуваат рангот на пребарувачот на неодамна воспоставениот домен:

 • новите веб статии и ажурирања за социјалните медиуми канали;
 • генерира линкови до новиот домен;
 • одржување на конзистентна темпо на објавување на свежи содржини на вашиот блог.

Сите споменати пристапи ќе ви дадат позитивен резултат ако постојано ги повторувате за вашиот сајт. Меѓутоа, ако сакате побрзо да го кренете вашиот бренд авторитет во пребарувачите, треба да добиете повеќе креирање и имплементирање на некои ефективни техники за градење врски - blush flower fascinator.

Како ниша на пазарот на недвижности се смета за најконкурентна на дигиталниот пазар, најверојатно ќе започнете со многу конкуренција. За да ги надминете вашите пазарни конкуренти, потребно е да размислите паметно и да создавате линкови на различни незгодни и креативни начини. Поентата е дека тие треба да изгледаат природно поставени за пребарувачите и за корисниците. Треба да имате одредена цел за вашата кампања за оптимизација и врски. Инаку, ќе завршиш со лоши резултати. За рангирање на TOP на SERP не може да се послужи како примарна деловна цел. Тоа е многу општа изјава дека најверојатно нема да ви даде позитивен резултат. Треба да ја поделите оваа премногу голема идеја во најреални и мали планови како што се да се изградат квалитетни линкови или да се креира ангажирачка содржина.

Ако вашата онлајн бизнис цел е да добиете линкови, тогаш треба да го покренете следното прашање:

 • Како оваа врска може да влијае на мојата компанија за недвижнини?
 • Дали backlink изгледа органски во содржината, или ми се чини дека сум купил овој линк за рекламни цели?
 • Кои зборови за пребарување се обидувам да ги рангирам на SERP?
 • Каде на мојот веб-сајт е backlink испраќање на сообраќај?

Ако имате вистински одговори за овие прашања, тогаш можете да продолжите и да изберете соодветна кампања за градење врски, за да генерирате висококвалитетни линкови назад до вашиот домен на недвижности.

quality backlinks

Следните методи ќе ви помогнат да генерирате висококвалитетни линкови до вашата страница:

 • Креирајте блог постови на локалните блогови
 • 14)

  Еден од најстарите и практични начини да се добие квалитет и насочени линкови е да се занает гостин мислења за различни лажат сродни блогови. Тоа не значи дека треба да барате само блогови за недвижнини, а вие исто така може да напишете некои квалитетни информации за блоговите на локалните заедници, платформите за градските вести и така натаму. Кога ќе почнете да генерирате квалитетни линкови назад кон вашиот сајт од реномирани веб извори, вашиот сајт добива повеќе овластувања од Google и добива повисок ранг позиција на SERP.

  • Сподели ги твоите постојни содржини на блогови на други веб-страници

  Друг начин да добиете многу висококвалитетни линкови е да ја пренасочите вашата содржина на различни веб-страници. Можете да ја реконструирате вашата содржина со промена на формат. Со други зборови, секој блог пост што ќе го креирате треба да биде проследен со слајд-палуба, презентација, видео на YouTube или Фејсбук во живо. Можете да ги објавите сите овие различни содржини на сите ваши социјални медиумски канали и да привлечете повеќе засегнати корисници преку него.

December 22, 2017