Back to Question Center
0

Semalt: Која е алатката за стругање на страници. 3 Посебни карактеристики на овој онлајн стругалка

1 answers:

Страна Линкови Скокачки алатки анализира HTML кодови на страница и извлекува врски од различни веб страни. Откако податоците ќе бидат целосно извлечени, ќе ги прикаже врските во форма на текст и ќе ја олесни нашата работа. Овој онлајн скрепер не е само добар за внатрешни врски, туку исто така покажува надворешни врски и трансформира податоци во читлива форма. Линковите фрлање е лесен начин да се најдат различни апликации, веб-страници и веб-базирани технологии. Целта на алатката "Страници за развлекување страници" е да се избрише информации од различни локации - cous cous semola grano duro. Таа е изградена со сеопфатна и едноставна алатка за командната линија наречена Lynx и е компатибилна со сите оперативни системи. Lynx главно се користи за тестирање и отстранување на проблеми со веб страници од командната линија. Страници линкови стругалка е корисна алатка која за прв пат беше развиена во 1992 година. Таа користи интернет протоколи вклучувајќи WAIS, Gopher, HTTP, FTP, NNTP и HTTPS за да ја завршат работата.

Три главни карактеристики на алатката:

1. Податоци од гребење во повеќе нишки:

Користејќи алатници за отстранување на страници , може да ги изгребате или извадите податоците во повеќе теми. Обичните скреперни одземаат часови за да ги извршуваат своите задачи, но оваа алатка работи со повеќе теми за истовремено пребарувајќи до 30 веб-страници и не троши време и енергија.

2. Екстракт на податоци од динамички веб-страници:

Некои динамички сајтови користат техники за вчитување податоци за да создадат асинхрони барања како AJAX. Така, тешко е за обичен веб скрепер да се извлечат податоци од тие локации. Алатката за поврзување на страници, сепак, има моќни карактеристики и им овозможува на корисниците полесно да собираат податоци од двете основни и динамички локации. Покрај тоа, оваа алатка може да извлече информации од сајтовите на социјалните медиуми и има паметни функции за да ја избегне грешката 303.

3. Извоз на информации во било кој формат:

Линкови за страници Алатката за стругање поддржува различни формати и извозни податоци во форма на MySQL, HTML, XML, Access, CSV и JSON. Можете исто така да ги копирате и залепите резултатите во Word документ или директно да ги преземете извлечените датотеки на вашиот хард диск. Ако ги прилагодите неговите поставувања, алатката за скратување на страницата ќе ги преземе вашите податоци на тврдиот диск автоматски во однапред дефиниран формат. Потоа можете да ги користите овие податоци офлајн и да ја подобрите ефикасноста на вашиот сајт до степен.

Како да ја користите оваа алатка?

Вие само треба да го внесете URL-то и да дозволите оваа алатка да ја извршува својата задача. Прво ќе анализира HTML и ќе извлече податоци за вас врз основа на вашите инструкции и барања. Резултатите најчесто се прикажуваат во форма на листи. Откако линковите се целосно извлечени, иконата ќе се прикаже на левата страна. Ако ја примите пораката "Не се пронајдени врски", тоа може да биде поради тоа што URL-то што го внесовте е невалидно. Бидете сигурни дека сте внеле вистинскиот URL за да извлечете линкови од. Ако не можете рачно да ги извлечете линковите, друга опција е да ги користите API-то. АПИ се користи во ad-hoc начин и се справува со стотици прашања на час за корисниците.

December 22, 2017