Back to Question Center
0

Податоците стружење направи лесно од страна на Semalt

1 answers:

Веб-стружењето стана важен дигитален процес во бизнис и маркетинг планирањето. Денес индустриите сакаат да соберат податоци за неколку минути и да се обидат да најдат најефикасни начини за постигнување на своите цели. Надворешноста на Веб Скрепер од Хром е одлично решение и им нуди на своите корисници неверојатни алатки и резултати. Корисниците немаат потреба од специјални вештини за компјутерско програмирање за да ја користат оваа софтверска програма - lampade con pinza in promo.

Продолжување на веб-трагач

Веб Скрепер е продолжеток за прелистувач Chrome, направен исклучиво за . Можете да поставите план (Мапа на сајтот) за тоа како да отидете на веб-страница и да ги наведете податоците што треба да се извлечат. Скреперот ќе ја помине веб-страницата според поставувањето и ќе ги извлече релевантните податоци. Овозможува корисниците да ги извезуваат извлечените податоци во специфични формати. Исто така, може да се избрише и повеќе страници. Ова е причината зошто тоа е многу моќна алатка. Тоа може да добие податоци од голем број динамични веб-страници кои користат Ајакс и JavaScript. За да изгребат многу страници од одредена веб-страница, корисниците треба да ја разберат структурата на пагани. На пример, ако сакаат да се префрлат на нова страница, тие само треба да го променат бројот на крајот на URL-то. Во исто време, тие можат да креираат карта со цел автоматски да изгребат многу страници.

Елементи за гребење

Кога веб пребарувачите ја користат оваа алатка, тие можат да изградат sitemaps за да може да се движат низ сајтот и моите релативни податоци. Со користење на различни селектори, веб-греберот може да се движи низ веб-страницата за да добие некои податоци, како листи, слики, содржини и табели. Поконкретно, секој пат кога скреперката отвара страница од веб-страница, корисниците треба да соберат некои елементи. За да го сторат тоа, тие мора да кликнат на картата со избирање на "Скрепа". Во случај да треба да го прекинат процесот помеѓу нив, тие само треба да го затворат прозорецот, и тие можат да ги задржат извлечените податоци. Потоа, добиените податоци можат да бидат извезени како CSV формати.

Ова податоци одвај r е многу едноставен, ефикасен и робустен извлекување алатка. Тој нуди некои предности, како што се екстракција на податоци кои можат да читаат структури на податоци, како што се листи за контакти, цени, производи, пораки и повеќе автоматски.

Стругање повеќе страници со користење на префинетост

Refine нуди некои одлични техники за корисниците да можат да се справат на најдобар можен начин податоците што ги имаат укинато. За да ги извлечеме информациите од повеќе веб-страници, ќе користиме две чекори:

Прво, ќе ги добиеме сите URL-адреси за веб-страниците со продолжување на скрепи , тогаш ние ќе ги извлечеме информациите од овие веб-страници користејќи Refine. Ако веб-страниците што сакаат да соберат податоци од обезбедување линкови до други слични страници, веб-прелистувачите можат да користат паѓање за следење на следната страница. Корисниците исто така можат да комбинираат некои стратегии за да можат да ги јазицираат и да пребаруваат до различни веб-страници. На пример, тие можат да генерираат листа на URL-адреси за да се изгребаат, а потоа да ги рашират резултатите.

December 22, 2017