Back to Question Center
0

Како да ги пронајдете вистинските клучни зборови за моите листи на Амазон?

1 answers:

Нема потреба да се каже дека ако се продавате на Амазон, веќе мора да имате премногу за да направите, премногу за да управувате, како и премногу за да ги следите за да преживеете под вистинска конкуренција на пресек што владее таму. И задачата да ги пронајдете вистинските клучни зборови за вашите листи од Амазон не е исклучок во ова едноставно правило. Мислам дека понекогаш може да биде навистина тешко да се идентификуваат потенцијално високи перформанси за пребарување и главните целни клучни зборови за да се стави во Амазон огласи кои навистина ќе ги продадат. И ајде да се соочиме со тоа - ќе ви требаат некои специјално приспособени софтверски алатки кои ќе ви помогнат со тоа. За среќа, постои голема достапност на различни онлајн рамки и софтверски алатки дизајнирани за водење на длабински истражувања за да се добие врвен избор на клучни зборови за возење на Амазон листинги на врвот на пребарување на производи таму. Но, како да се направи вистинскиот избор меѓу миријадите на навидум добри понуди достапни во отворен пристап на Интернет? Еве некои докажани решенија кои ќе ви помогнат да го направите вистинскиот избор, или барем да ги намалите работите - site do correio rastrear pedido.

1. Инспектор за клучни зборови - е првата алатка што би сакала да ви покажам денес. Овој онлајн помошник е веројатно најдобрата опција да се најдат врвни врвни ниша клучни зборови за Амазон огласи. Меѓу нејзините најсилни страни, сакам да ја истакнам својата исклучително корисна карактеристика која овозможува да имате брза проверка и да ги видите сите клучни зборови и фрагменти за пребарување со долга опашка, за кои вашите конкуренти за ниша или производ се веќе рангирани. Покрај тоа, инспекторот за клучни зборови, всушност, се залага за целосен сет на добри алатки, за да биде попрецизен. Стандардно, таа вклучува Алатка за предлози за Амазон (за да ви помогне брзо да ги идентификувате сите потенцијално освоени клучни зборови со долга опашка), Тестер на индексирање (за да проверите дали вашите клучни зборови од Амазон листата се целосно индексирани, така што тие можат да бидат всушност пронајдени од живи купувачи) , и алатката Оптимизатор на пребарување (за да ви помогне уште повеќе да ја максимизирате целокупната експозиција во онлајн пребарување).

2. Трговски зборови - е уште една добра опција да ви помогне брзо да ги лоцирате вистинските термини за пребарување што ги користат живите луѓе за нивниот секојдневен онлајн шопинг не само на самиот Амазон, туку и на останатите на популарните пазари и платформи за тргување на друго место на Интернет (на пример, на Walmart или Jet). Како за мене, јас лично ја најдов оваа алатка навистина корист од добивање на голема слика на лажат клучни зборови со исклучително вреден увид за нивната практична употреба. Конечно, Трговските зборови се покажаа подеднакво одлични за да ги најдат сличните клучни зборови и сродни фрази за пребарување кои може да бидат потенцијално победни, а сепак откриени за лавовскиот дел од активните продавачи на Амазон.

3. Џунгла Извидница - е крајна алатка, која опфаќа не само практични истражувања за клучни зборови со корисни конкурентни предлози. Што повеќе - оваа опција може да биде исклучително корисна кога станува збор за лоцирање на врвни популарни производи што се продаваат на Амазон, како и силно препорачани ниши кои се на врвот на нивната популарност за момент. Покрај тоа, со својата широка база на податоци, Jungle Scout може да ги обезбеди сите основни параметри неопходни за секогаш да ги земате само информираните и управуваните податоци, најверојатно за секоја фаза од развојот на вашите производи. Сепак, забележете дека оваа алатка е, всушност, понапредна, наменета за продавачи со големи времиња кои веќе имаат некое основно искуство во оваа област.

December 13, 2017