Back to Question Center
0

Кој е најдобриот начин за создавање на линкови за оптимизација?

1 answers:

Креирање на линкови за оптимизација значи градење врски, кои не само што испорачаат повеќе органски сообраќај кон вашиот веб-сајт или блог, туку ја зајакнуваат вашата страница авторитет, домен авторитет и PageRank на скала. На крајот на краиштата, создавање на линкови за оптимизација се залага за возење вашиот сајт до врвот на листата на SERPs. Но, нешто е дека далеку не сите линкови се создадени еднакви - тоа е зошто многу почетниците веб-администратори и онлајн бизнис сопственици се само се фокусира нивната севкупна врската градењето напор повеќе на нивната количина, наместо квалитет. Сепак, постапувајќи така, тие би имале поголема веројатност да заработат себеси тешка и често неповратна казна за рангирање, наместо да имаат корист од всушност мерливиот поттик во рангирањето.

Избегнувајте следново, кога креирате линкови за оптимизација:

 • Веб-страници или блогови со премногу тенка содржина на страницата, оригинални списи кои му даваат вистинска вредност на корисникот.
 • линкови скриени во рамките на содржината на страницата, така што тие се навистина видливи за пребарувачите само (на пример, со користење на 0 големина на фонт) - dercos vichy shampoo.
 • Намерно залажувам, измамуваат или маскираат ирелевантни линкови само за цели на оптимизација, наместо за подобрување на корисничкото искуство и подобро индексирање од страна на пребарувачите.

Креирање на линкови за оптимизација, разгледајте ги следниве надворешни метрички податоци:

 • Земја процент од вистинските посетители (инаку, демографски податоци на живи пребарувачи).
 • Општи средства за ангажманот на корисникот (на пример, стапката на отскокнување, дневно време за посета на корисник, преглед на броеви на страници итн.).
 • Реал посетител сооднос, кој доаѓа директно од органски пребарување сообраќај.
 • Најчесто користени клучни зборови и конкуренција на клучни зборови од главните пребарувачи како Google себе.

Имајќи ги предвид горенаведените точки на размислување, не заборавајте да бидете сигурни дека сè е на место и вашите линкови ќе ви служат добро, особено во однос на вашиот целен веб сообраќај , и органот за рангирање на вашата страница на скала. Мислам дека ова е местото каде што веб аналитиката доаѓа во игра, се разбира, ако сакате да ги постигнете максималните резултати за секоја новосоздадена backlink. Значи, тука се главните карактеристики кои треба да се проверат при креирањето на линкови за оптимизација:

 • Вкупниот број на линкови укажува на доменот на вашата веб-страница или блог.
 • Главни дестинации кои ви обезбедуваат насочен веб сообраќај.
 • Просечниот број на посети во живо корисник генерирани од секоја backlink имате во вашиот линк профил.
 • Точно кои делови и делови од содржината на вашата страница се најмногу посетени од корисниците.

На тој начин, осигурете се дека имате двојна проверка на секоја посебна врска. Што се однесува до мене, кога создав линкови за оптимизација, користев неколку алатки за проверка на backlink, како што се Moz Open's Explorer, Semalt Analyzer, Majestic SEO и Ahrefs. Повеќето од нив добија докажана ефикасност во прикажувањето на слабите точки кои треба веднаш да се поправат, на пример, за да се исклучи сомнително или отворено токсично поврзување на кратко време пред да даде негативно влијание врз рангирањето на вашиот веб-сајт или блог. На крајот на краиштата, само зависи од вас да одберете која алатка за проверка на интернет. Само осигурајте се дека го следите вашиот линк профил, а особено секој новосоздадената backlink, на честа основа. На тој начин, ќе бидете во можност да го задржите сè што е во место и да се чувствувате сигурни од какви било неочекувани загуби во сообраќајот или вистинските рангирање на страницата.

December 8, 2017