Back to Question Center
0

Што треба да знам за истражување на клучните зборови во Амазон за да станете добар продавач?

1 answers:

Секој искусен онлајн малопродажен продавач на Амазон знае дека истражувањето може да стане солидна основа за процут-бизнис-превозот. И ајде да се соочиме со тоа одеднаш - навиките на клиентите на Амазон треба истражување и длабинско разбирање, се разбира, ако сакате вашите листи на производи да бидат добро оптимизирани и прикажани меѓу најдобрите резултати од пребарувањето. На крајот на краиштата - за да генерирате поголем сообраќај од соодветните клучни зборови, а со тоа и зголемување на конверсиите. Но, нешто е тоа што, за разлика од главните пребарувачи (како самиот Google, како и Јаху или Бинг), алгоритмот за рангирање на Амазон има свои "специфични за производите" особености. Тоа значи дека од аспект на оптимизација на пребарувач (SEO), не ви препорачуваме да се обложувате главно на Google AdWords, барем кога станува збор за истражување на клучни зборови во Amazon. Работата е дека планер за клучни зборови е прилично добро за разбирање на вистинските трендови за пребарување на живи купувачи. Во исто време, сепак, оваа основна алатка никогаш не може да фати целосно точни податоци потребни за да направат совршено насочена избор на клучни зборови за добро оптимизирани списоци на производи кои секогаш остануваат на врвот од пребарувањето.

Амазон оптимизација и производ Пласман алгоритам

Ајде да истражувам подлабоко во прашање и да видиме како A9 работи (Амазон големи пребарување пласман алгоритам). Сметајќи дека A9 всушност се грижи за зголемување на севкупните купувања на оваа навистина преполн онлајн продажна платформа, нејзината листа на SERPs се заснова на следниве два основни фактори:

  • Факторот на ефикасноста - значи дека секоја ставка со добра репутација и доверлива историја на продажби ќе биде поголема веројатност да биде прикажана поблиску до врвот на пребарување на производот на Amazon. Клучните показатели за изведба се CTR (клик-преку-стапка), CR (девизен курс) и, се разбира, реалната нето-продажба.
  • Факторот на релевантност - претпоставува дека соодветно направен наслов на производот, опис и курсеви добро оптимизирани за најпродуктивни клучни зборови (т.е. кои се совпаѓаат со пребарувања побарани од живите купувачи) - исто така, ќе имаат силни шанси да бидат прикажани истакнато на производот за пребарување на Амазон.

    Значи, ајде да се соочиме со тоа - истражување на клучни зборови во Амазон е потребно повеќе индивидуален пристап (наместо конвенционална анализа на клучни зборови во SEO). И факторот на релевантност е токму она што треба да се фокусира пред сè друго. Затоа препорачувам да ја одберете вистинската алатка за клучни зборови за Амазон и да истражувате потенцијално добивате комбинации за пребарување кои можат да генерираат реални конверзии со пореални зделки. Што се однесува до мене, јас лично ја користев алатката за истражување на клучни зборови Sonar Amazon. Се разбира, тоа е само до вас да одлучите која алатка или онлајн рамка да изберете. Како и да е, со користење на Sonar добив некои навистина убедливи придобивки, како што се скенирање на брза главна листа на предлози за врвни перформанси за клучни зборови (кои се покажаа како одлична почетна точка), конкурентни истражувања (грабање врвни пребарувачки фрази - директно од водечките продавачи беа навистина неверојатни), вреден увид и размислувања за потенцијално победничките комбинации за пребарување кои се препорачуваа тука и сега, па дури и повеќе Source .

December 6, 2017