Back to Question Center
0

10 начини за зголемување на вашата трговија Продај Докажано од Semalt

1 answers:

Всушност, сопственици на бизнис e-commerce прават многу париод нивните производи. Една неодамнешна студија од страна на статистиката покажа дека продажбата на мало e-commerce во светотќе изнесува 2,88 милијарди американски долари во 2018 година. За жал, вие не само да се изгради е-трговијачувајте и очекувајте ги клиентите да го поплават вашиот сајт. Ќе треба да започнете успешни маркетинг кампањиза привлекување на интерес на купувачите

Добрата вест е дека со следните маркетинг стратегии што ќе ги докажете Semalt Digital Servicesда ја зголемите продажбата на e-commerce - hospedagem gratis com dominio. Иван Коновалов, менаџер за успех на клиентите на Semalt , дава важни советиза она што тактики е-трговија продавници треба да ги спроведе, со цел да успее.

1. Користете го продавање и вкрстена продажба

Над-продажба и крос-продажба се сигурно оган начини кои можете да ги користите за да се зголеми онлајн продажбата. Крос-продажбае начинот на воведување на сродни производи заедно со она што купувачот размислува за купување. Тоа даваклиент многу комплементарни производи за да изберат. Над-продажба е чин на продажба на повеќе чувствуватеверзија на производ што купувачот го купува. Овој метод му овозможува на вашиот клиент да го види истиот производсо напредни функции и повисока цена.

Овие техники на продажба се дизајнирани да ги охрабрат корисниците да купуваат други производи. Вистината е дека когаклиентите гледаат повеќе од она што им треба, тие ќе бидат мотивирани да купат повеќе. Покажани се повеќе студиидека над-продажба и крос-продажба поттикне на клиентите да се врати за повеќе.

2. Подобрување на вашиот веб-сајт Дизајн

Во денешната дигитална ера, потребен ви е сопствен веб дизајн за привлекување и ангажирање на потенцијални клиенти. ВашиотПродавницата за е-трговија е дел од компанијата, а неговиот дизајн мора да одразува колку е професионален вашиот бренд.Всушност, вашите промотивни кампањи треба да започнат и од вашата продавница. Семалт специјалисти открилефактот дека клиентите најчесто ја избегнуваат онлајн продавницата ако немаат важни прилагодувања.

Градење на добро дизајниран e-commerce продавница е важен чекор кон надминување на конкурентите. Ако сипланира да ја редизајнира својата продавница, тогаш бидете сигурни дека има одзив дизајн, кој им дава на клиентите апрекрасно шопинг искуство. Всушност, ќе возиш повеќе продажба кога ќе им олесниш на луѓетоотидете и најдете производи на веб-страницата.

3. Направете вашиот сајт Мобилни Пријателски

Во последните неколку години, на пазарот доаѓаат многу нови таблети и паметни телефони.значително го зголеми бројот на онлајн купувачи. Истражувањата покажуваат дека бројот на мобилни купувачиго надмина онаа од употребата на компјутерот. Во оваа дигитална ера, совршено е прифатена вашата e-commerce продавницана различни мобилни уреди е суштински дел од вашиот успешен бизнис.

Дури и Гугл ги зголемува рангирањата за мобилни пребарувања за веб-страниците што соодветно се прикажуваат на мобилни уреди.За да креирате мобилна верзија на вашата веб страница, можете да користите платформа за конверзија или мобилнаприклучоци. Креирање на мобилен пријателски e-commerce продавница е добар начин за вработување за да го изложите вашиот бизнисза мобилни купувачи. Имајќи мобилна оптимизација на продавницата, ќе ги зголемите конверзиите и ќе ја зголемат продажбата.

4. Користете Слики на производи од добар квалитет

Не користете никаква слика на производот само заради додавање на слики. Сликите на вашите производи треба да имаатвисок квалитет. Точно е дека добивањето слики од професионални производи може да биде застрашувачка задача, ноисто така е точно дека тие можат да помогнат да привлечете потенцијални клиенти во вашата продавница. Нашите експерти покажаа многупати додавајќи живописни слики со опции за зумирање ги поттикнува потенцијалните купувачи да купуваат производ.

5. Оптимизирање на опис на производот

Описите на вашата страница на производот имаат потенцијал да ги поттикнат клиентите да направат купување. Бидете сигурнисте опишале корисни функции кои ги интересираат потрошувачите. Продолжете да ги мотивирате понатамуинка. Најпопуларните e-commerce сајтови како Амазон ги прикажуваат своите клучни карактеристики на производот за да ја подобрат продажбата.

Описи треба да бидат добро дефинирани, така што секој потенцијален купувач кој ги чита, ќе биде поттикнатда преземе акција. Можете да ги користите атрактивните кратки куршуми за да ги покажете клучните карактеристики на производот. Без сомнениедека ќе ви недостасуваат на многу продажби кога деталите што би требало да ве охрабратклиентите да направат купување се скриени во описот

6. Креирај кратки промотивни производи Видео

Видео кампањата е важна маркетинг стратегија на многу е-трговија продавници, што се користи за да се направизголемување на продажбата. Денешните корисници на мобилни уреди претпочитаат да гледаат видеа повеќе од други типовина содржината. Креирајте интересни кратки промотивни видеа на вашите производи, вклучете важникарактеристики на вашите производи кои можат да го привлечат вниманието на клиентите. Интегрирајте ги овие видеа во разни веб страни на производи.

Исто така можете да испратите видеа за производ на сите популарни видео сајтови за да ја зголемите изложбата. Незаборавајте да ги оптимизирате вашите видеа за оптимизација со додавање на клучни зборови во насловот и описот на видеото. Виеможе да ја додадете адресата на вашата веб-страница како текст во описот за да се вози сообраќајот.

7. Креирај уникатна вредност

Огромната разновидност која постои во полето за е-трговија го прави тешко за компаниитеда се издвојат од конкуренцијата. Независно колку е уникатен мислите дека вашите производисе, постои веројатно уште една продавница таму, која нуди иста или сличнапроизводи на вашиот целен пазар. Ако тоа е случај, тогаш што можете да направите за да го направите вашиот брендсе издвојува од опсегот на илјадници други брендови? Единствена вредност исказ е онаќе го направат вашиот бренд посебен. Треба да напишете добра идеја за уникатна вредност која се обраќавредноста на вашиот производ. Обезбедување на тоа, ќе ексел во конкуренција и ќе уживате во придобивките од раководството.

Предлогот за уникатна вредност може да се интегрира на вашата почетна страница, страница на производ и рекламастраница за да ги зголеми стапките на конверзија. Имајте знаење за тоа што го поставува вашиот бренд подалеку од другибрендови ќе ви помогнат да извршите успешен e-commerce бизнис. Оваа стратегија може да ви помогне да ве оддели од вашите конкуренти.

8. Нудат бесплатни и лесни враќања

Оваа маркетинг тактика може да ги мотивира потенцијалните клиенти да купат од вас и да ја подобрат продажбата експоненцијално.Онлајн поврат на производот им помогна на многу трговски марки да добијат лојалност на клиентите и да ги направат подготвени да се вратат за повеќе.

Онлајн мало враќање се вообичаени во e-commerce бизнис, и клиентите ќе се вратат производитие купуваат од време на време. Вашиот клиент може да одлучи да го врати производот кој бил оштетенили не се вклопуваше добро. Клиентите се враќаат приближно од еден до три производи. Всушност, намнозинството купувачи ја разгледуваат политиката за враќање пред да направат купување.

Доколку потенцијалните купувачи знаат дека можат слободно да ја вратат стоката, тие почесто ќе бидатврати се повторно. Студијата спроведена од Wall Street Journal го потврди тоа најдоброкорисниците се оние со највисоки стапки на поврат. Имплементација на оваа политика во вашиотпрактиката ќе ви помогне да избегнете губење големи продажби и деловни можности.

9. Прикажи производи на вашата домашна страница

Вашата почетна страница е еден од најважните делови на вашата e-commerce веб-страница, така што требакористете го за да ги задржите клиентите вклучени. Прикажи најдобро продаваните производи, така што потенцијалните клиентијасно може да ги види. Поверојатно е дека секој купувач што доаѓа во вашата e-commerce продавницапреку други страници може да одлучи да ја посетите почетната страница за да видите други производи. Значи, ставајќи гонајпопуларните производи на почетната страница неизбежно ја зголемуваат продажбата.

10. Нуди повеќе опции за испорака

Обезбедување на купувачите со неколку опции за испорака ќе ја зголемат продажбата. Изненадувачки,но бизнисите што продаваат квалитетни производи нудат исклучително онлајн искуство многучестопати не успеваат кога станува збор за испорака. Ако сакате да ги мотивирате купувачите да купитевие, тогаш бидете подготвени да понудите повеќе опции за испорака. Таква корисна маркетинг стратегијае лесно да се имплементира, но тоа ви помага да избегнете губење на потенцијални клиенти и нека одат на вашите конкуренти.

Очигледно е дека интернетот го промени начинот на кој луѓето бараат и купуваат производи. Овиедена со десктоп или мобилен уред можете да купите што ви е потребно онлајн. Луѓето сеповеќе подготвени да се приклучат во бизнис е-трговија. Да се ​​држи чекор со темпото на издигнувањепопуларноста на онлајн шопинг, вие сте добредојдени да се однесувате на професионалната помош понудена од Semalt Digital Services .

November 27, 2017